Yvette Fontaine

DE OFFICIËLE BIOGRAFIE

Yvette Fontaine is een van de kleurrijkste figuren uit de Belgische autosport. Als jonge vrouw begon ze in de jaren ’60 te racen in een mannenwereld. Ze groeide uit tot een gerespecteerde racer die in 1966 de eerste vrouwelijke Belgische kampioen ooit werd. In 1969 werd ze Belgisch kampioen bij de Toerwagens en in 1971 en 1975 werd ze opnieuw Belgisch kampioen bij de vrouwen. Ze maakte ook indruk op de 24h-races van Francorchamps (10 keer) en Le Mans (2 keer).

Luxe uitgave

416 pagina's
+/- 500 foto's

60

+ verzendkosten

Yvette Fontaine leefde en racete in een tijd waar autosport nog echt avontuurlijk en gevaarlijk was. Ze was een natuurtalent en bewoog zich tussen de allergrootsten, van Jacky Ickx en Paul Frère tot Jacky Stewart.

Een verhaal over liefde voor auto’s en de autosport. Over hoe Yvette Fontaine haar eerste successen boekte en racete met wagens die nu veelgezochte classics zijn. Het is ook een verhaal van pioniers en avonturiers, van levensgenieters en winners. Lees en kijk hoe de autosport in België tot leven kwam in de jaren '60 en '70.